Българските национали продължават подготовката си за Световното първенство по таекуон-до

...
Българските национали продължават подготовката си за Световното първенство по таекуон-до
Коментари Харесай

Националите с последни тренировки преди Световното по таекуон-до ITF

Българските национали не престават подготовката си за Световното състезание по таекуон-до ITF за юноши и девойки до 18 години в Минск (Беларус) от 21 до 27 август.

Страната ще бъде показана от 11 състезатели, като 4 от тях са девойки и 7 са момчета. Младите гении се готвят за присъединяване си на лагер в Благоевград като двуразовите тренировки се организират в новата зала на клуб "Фолкън " в парк "Македония ".

"Вече близо 20 дни сме на лагер тук и от няколко дни упражняваме по два пъти, като първоначално бяха триразови занимания. На базата в Бачиново от сутринта вършим бегови извършения и такива за устойчивост, а след това влизаме в залата. Всичко е наред и състезателите са добре готови. Конкуренцията в Беларус ще бъде доста мощна, тъй като се чакат над 700 души от 60 страни. Няма от какво обаче да се тормозим, тъй като не за първи път отиваме на огромен конгрес. Естествено, че имаме шансове за медали, само че не желая да върша прогнози и да споделям съответни имена. Всеки един, който е тук, е с благоприятни условия да се качи на стълбичката за награждаване ", съобщи Тодор Козладеров, старши треньор на тима.

На Световното състезание в Минск ще има надпревари в четири дисциплини - специфична техника, самоотбрана, форма и спаринг. "Всеки ден съм в залата и виждам голямото предпочитание на момчетата и девойките в тренировките. Така и би трябвало да бъде. Отговорността, че ще пазиме достойнството на България е от голямо значение и всички добре осъзнават това. Подготовката и физическата форма са доста значими и треньорите чудесно водят целия развой. Колко медала ще спечелим не се ангажирам да кажа, само че значимото е всеки да се раздаде оптимално и нещата ще се получат ", сподели президентът на БФТаекуон-до ITF Марио Богданов. Националите отпътуват за Минск в понеделник рано сутринта с полет през Варшава и се завръщат на 28 август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР