Българските национали отбелязаха победи и загуби през изминалия уикенд в

...
Българските национали отбелязаха победи и загуби през изминалия уикенд в
Коментари Харесай

Български волейболисти с победи и загуби в Италия

Българските национали означиха победи и загуби през миналия уикенд в Серия А на италианското волейболно състезание.

Капитанът на националния тим на България Виктор Йосифов не съумя да помогне на своя клуб Веро Волей (Монца) да избегне провалянето от гостуващия Алианц (Милано) с 0-3 (22-25, 27-29, 21-25) на старта на сезона в италианската волейболна Суперлига. Виктор Йосифов бе титуляр в мача и приключи с пет точки (два блока, 60% успеваемост в атака). За спечелилите от Милано най-хубав бе холандският диагонал Нимир Абдел-Азиз с 21 точки (два блока, 58% успеваемост в атака).

18-годишният Габриел Димитров записа първи мач, като част от състава на Веро Волей (Монца). Високият 202 сантиметра централен блокировач, който е роден в Русе, за първи път попадна в групата за мача на първия тим на Монца, само че не влезе в игра. Предишните два сезона Габриел Димитров бе част от втория състав на Веро Волей, който се състезаваше в Серия В.

Младият национал Аспарух Аспарухов и Калцедония (Верона) стартираха с безапелационен триумф сезона в италианската Сериа А1. Домакините надиграха Глобо Банка Пополаре дел Фрузинате (Сора) с Бранимир Грозданов в състава с 3-0 (25-19, 25-20, 25-17) в мач от първи кръг на шампионата. Аспарухов бе титуляр и приключи със седем точки (две блокади). Най-резултатен бе Стефан Бойер с 21 точки (един ас, един блокада). За противника Бранимир Грозданов завърши с 10 точки (един ас, една блокада).

Капитанът на националките Елица Василева и нейният Игор Горгонзола (Новара) претърпяха трагична загуба във втория кръг в италианската Сериа А1. Европейските клубни шампионки отстъпиха на Банка Валзабина Милениум (Бреша) с 2-3 (22-25, 25-22, 23-25, 30-28, 13-15) в мач от втори кръг на шампионата, изигран в зала „ Пала Игор” в Новара.

Новара е на шесто място в класирането с четири точки (една победа, една загуба), Бреша е на трета позиция с пет точки и мач повече (два триумфа, едно поражение). Ели Василева бе на равнище и приключи с 20 точки. Кристина Кирикела бе най-резултатна с 26 точки, от които невероятните 13 блокади, само че напъните й не бяха задоволителни за победа. За противника Камила Мингарди бе над всички със страхотните 37 точки (два аса, две блокади). /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР