Българските национали Чавдар Костов и Йордан Минчев ще излязат от

...
Българските национали Чавдар Костов и Йордан Минчев ще излязат от
Коментари Харесай

Българи мерят сили в дербито на Македония

Българските национали Чавдар Костов и Йордан Минчев ще излязат от двете страни на барикадат в най-голямото баскетболно дерби на Македония през днешния ден. Капитанът на “лъвовете” Костов е съществена фигура за Работнички (Скопие), до момента в който Минчев е част от състава на другия столичен отбор - МЗТ. Именно двата тима от Скопие са най-титулуваните в историята на локалното състезание, като Раборнички има 14 шампионски трофеи, а МЗТ - 6.

“От това, което запознат съм съотборниците, това дерби е като Левски - ЦСКА. Важно е за всички - почитатели, играчи, класиране. Дано да се получи добър мач”, споделя Костов по отношение на идния през днешния ден дуел.

“Надявам се да дойдат почитателите, да създадат добра атмосфера, а ние да ги зарадваме”, декларира Минчев.

“Познавам го от националния тим и като младеж на Левски. Млад е, добър състезател е и е доста перспективен. Бъдещето е пред него. Пожелавам му да е здрав, да тренира доста и да се развива все по-добре и по-добре”, разяснява съотборника си в националния тим и противник през днешния ден Костов.

“Сега го познавам добре. Бяхме дружно в Левски и в националния тим. Добър състезател е. Цяло лято бяхме дружно с националния тим. Няма да му е лесно”, отвръща Минчев, който е преотстъпен в МЗТ от европейския клубен първенец Фенербахче.

Снимка: basketball.mk
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР