Българските моряци от Царевна“ се прибраха у дома. Един от

...
Българските моряци от Царевна“ се прибраха у дома. Един от
Коментари Харесай

Българските моряци от „Царевна“ се прибраха у дома

Българските моряци от „ Царевна “ се прибраха вкъщи. Един от тях съобщи за Би Ти Ви, че е " било ужасно ". 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4313
След повече от 50 дни, те прегърнаха своите близки. Министър-председателят Кирил Петков и външният министър също ги посрещнаха. Те си пристигнаха от кораба „ Царевна “ от пристанището в Мариупол – украинският град, в който се водят едни от най-ожесточените боеве от началото на съветската инвазия.

Антон Марков, шеф на Ситуационния център на Министерство на външните работи, съобщи: „ Равносметката е, че сме щастливи, че най-сетне нашите сънародници са в България. Продължаваме да работим, тъй като имаме още два кораба и още български жители, които би трябвало да се приберат. За нас най-трудно беше, когато се показваха подправени вести, които объркваха публичното мнение. Това възпрепятстваше нашата работа: че бяха взривили кораба, че го бяха завладяли азовските сили “, даде образец той.

„ Те бяха евакуирани до Донецк. Оттам бяха трансферирани с рейс до Ростов на Дон, където пренощуваха една вечер, след което бяха превозени до Сочи “, напомни Марков.

Той добави, че моряците ни от кораба „ Рожен “ край Одеса са добре и заредени с хранителни запаси. " Пожелалите да слязат от този транспортен съд към този момент са в България. Работи се за наследник кулоар за прибиране и на останалите ", разяснява Марков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР