Българските лекар има нужда от известно легитимиране, че си върши

...
Българските лекар има нужда от известно легитимиране, че си върши
Коментари Харесай

Проф. Никола Владов: Лекарите ни показаха висок морал и професионализъм

Българските доктор има потребност от известно легитимиране, че си прави работата както би трябвало. В последните месеци лекарите демонстрираха висок морал и високи професионални качества, въптреки че не им е леко. Това съобщи завеждащият Клиника по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия във ВМА проф. Никола Владов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Системата устоя на тестването COVID-19 “, означи той.

„ Проблемът е доста изчерпателен. Той е и измежду лекарите и измежду пациентите. Голяма част от лекарите си правят съзнателно работата, а множеството пациенти са нетърпеливи. Достъпът на пациентите до експерти в България е доста елементарен, не е по този начин на Запад “, акцентира проф. Владов.

Професорът регистрира със страдание, че донорите у нас понижават. „ За 2018 и 2019 година има 17 и 18 донора, тази година те са единствено 5 “. „ Това е един развой, към който би трябвало да се немри правилният път. Трябва доста интензивно да се работи в тази посока. Донорството избавя животи. Един донор може да избави доста хора. Трансплантацията е бъдещето на актуалната медицина. Трябва да я развиваме в цялостен размер “, счита лекарят.

Проф. Никола Владов е уверен, че чудеса се случват с доста труд и познания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР