Българските избиратели нанесоха силен удар на цялостното партийно политическо статукво

...
Българските избиратели нанесоха силен удар на цялостното партийно политическо статукво
Коментари Харесай

Проф. Калин Янакиев: Време е Има такъв народ да декларира истински политики на промяната

" Българските гласоподаватели нанесоха мощен удар на цялостното партийно политическо статукво и на тези избори, и на тези преди три месеца ". Този извод направи проф. Калин Янакиев в .

На изборите през април ГЕРБ изгуби към 320 хиляди гласа, на последните избори изгубиха още 190 хиляди гласа, патриотите изгубиха всичко. Българска социалистическа партия загуби към половин милион гласове със съпоставяне с това, което е спечелила 2017 година това значи, че ръководещите и опозицията в този злополучен на инат изкаран цялостен мандат от 2017 година е създал като въодушевление измежду българските жители всяческа непоносимост, посочи проф. Калин Янакиев.

Според него, единствените партии, които са повишили резултатите си единствено за три месеца са " ИТН " и " Демократична България ", които показват волята на българския народ и които са декларирали, че желаят радикална смяна.

" В държанието на " ИТН " има някаква нечестна игра, опит за замяна, откакто споделиха, че " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! " блокират смяната, тъй като са егоцентрици ", съобщи проф. Янакиев.

" Едва ли Демократична България ще получи мандат в този парламент, а и да го получи надали ще може да сформира кабинет на малцинството, счита проф. Янакиев.

" Демократична България " в никакъв случай не е калкулирала своите бъдещи политики с ИТН, тя не е придатък на ИТН. Избирателите биха желали да видят целите, за които са дали своят вот. Ако се стигне до трети следващи избори моето предугаждане е, че Демократична България може би е единствената политическа групировка, която може да разчита да увеличи своя резултат ", разяснява проф. Калин Янакиев.

Той също по този начин изрази мнение, че Демократична България декапсулира градската демократична общественост.

" До този миг години наред в ерата Борисов тази общественост беше считана за дребна жълтопаветна общественост, оказа се, че това е живата градска, демократична общественост. " Демократична България " е единствената, която може да разчита на триумф даже при трети избори. Господин Трифонов който обра вота на по-слаба артикулирана политически, само че също настроена с непоносимост към статуквото общественост, доколкото трети път ще я изпрати пред урните, може би тази общественост малко и последователно ще почне да руинира, наклонността Българска социалистическа партия да се руинира ще продължи, тъй като тази партия продължава да бъде партията на над 70-годишните. ГЕРБ няма да се възроди, ударът нанесен върху тази партия, превръщането на Борисов в обект на невероятни подигравки. Възмущението от простащината не би могло да бъде резултат върху огромна част от българския народ, само че насмешката е нещо, което българският народ необикновено обича ", съобщи проф. Янакиев.

" Важното е най-накрая " ИТН " да заявява същински политики на смяната, да ни покажат, че те имат съществено желание да трансформират статуквото, да извършат промени, а не да ни изясняват за таблетите и за луната ", разяснява държанието на първата политическа мощ проф. Янакиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР