Българските институции трябва да вземат незабавни мерки за спиране на

...
Българските институции трябва да вземат незабавни мерки за спиране на
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков за измамите с лекарства в интернет и риска за здравето на хората

Българските институции би трябвало да вземат незабавни ограничения за прекъсване на измамите с по този начин наречените " медикаменти ", които се оферират в интернет, тъй като те заплашват здравето и живота на българските жители.

Рекламата на сходен вид артикули е сравнима с дезинформацията и подправените вести, подкопава доверието в българската здравна система – един от стълбовете на държавността.

Това съобщи в изявление доктор Мирослав Ненков. Разговаряме за последствията за здравето на българина при покупката на „ чудодейни “ илачи от незнайни компании в интернет, по какъв начин да не ставаме жертви на сходен вид измами. Самият доктор Ненков през последните месеци е жертва на измамници, които употребяват неговото лице за реклама на „ лекарство “.

„ Това е всичко друго, само че не и лекарство “, акцентира анестезиологът и добави: „ То се показва като хранителна добавка на едно място, на друго място като лекарство, което единствено по себе си е незаконно. Това, което се случи на мен – да бъде употребявано моето име и моят облик, с цел да бъдат рекламирани някакви неща, които дават обещание чудодейни изцеления, дълъг живот, е машинация под формата на изявленията, които сякаш съм дал “.

„ Първо, не е ясно тези неща какво съдържат, какъв резултат имат, и по-страшното – какъв непряк резултат имат. При изискване, че едно такова нещо се продава по този метод, с машинация, най-вероятно, то безусловно за нищо не става. Дано да няма странични резултати “, акцентира той. По думите на доктор Ненков по-големият и чисто медицински проблем в неговия случай, е, че в едно от подправените изявленията, в които е употребявано неговото име, написа, че би трябвало да се спре всякакво друго лекуване, тъй като лекарите и фармацевтите мамят хората.

Той предизвести, че прекъсването на лекуването на високото кръвно налягане внезапно, може да докара до така наречен

противоположен резултат,

т.е. кръвното налягане, освободено от въздействието на същинските медикаменти, може да изхвърчи в небето. Тогава пациентът е застрашен от мозъчен кръвоизлив, от исхемичен мозъчен инсулт или от инфаркт, които събития ще увредят тежко здравето на този, на който му се случат, тъй като си е спрял хапчетата, тъй като си е купил тези така наречен хранителни добавки.

Сред рекламираните артикули, за които са употребявани името и лицето на експерта, са „ Cardione “ („ Кардионе “), „ CardioActive “ („ КардиоАктив “), „ Optiheart “ („ Оптихарт “) и „ Cardialis “ („ Кардиализ “). „ Дори самите имена приказват като че ли вършат нещо на сърцето. А това са в действителност същински измами и имитации. Най-малкото, което мога да кажа, употребявайки вашата естрада, е, че аз в никакъв случай, и никой сериозен доктор, не би трябвало да популяризира медикаменти или хранителни добавки “, безапелационен е той.

Д-р Ненков добави, че получава позвънявания от разнообразни хора, които го питат дали да си купят някой от продуктите, тъй като „ доста хубави работи написа “ за тях, защото не могат да схванат, че става въпрос за измамници, които си играят със здравето на тези, които имат проблеми със сърцето. „ Хората сами по себе си мъчно могат да се предпазят, тъй като текстът е доста манипулативен “, изясни той за случая, в който употребяват за реклама неговото име.

Лекарят разяснява, че някой би трябвало да защищити тези хора и това са институциите, даже на равнище държавни управления. „ Защото тези измамници, които са ангажирани, в моя съответен мъничък случай, употребяват специфична компания, която се споделя „ CloudFlare “ – тя е американска компания, която дава гостолюбие за регистрация на уеб сайтове като крие произхода, т.е. няма по какъв начин да се разбере кой тъкмо е направил този уебсайт “, заяви той, като добави, че точно по тази причина юристът му е заел специфична работа в Съединени американски щати, която се занимава с интернет измами.

„ Това не е независимост, това е безспорна свободия и необузданост на интернет, където всеки може да напише всякаква тъпота, нещо, което вреди на всички “, счита доктор Ненков, който посочи, че никакъв случай не е за цензура или за ограничаване в интернет, само че особено в региона на медикаментите и питателните добавки, нещата, които влияят върху здравето, би трябвало да има държавен надзор, който е въпрос на интернационално съдействие на всички институции.

Д-р Ненков показа, че е направил контролни покупки на тези артикули, в резултат на което се е оказало, че част от хората, които беседват с неговите представители, са с съветски акцент, който не може да се скрие. Освен това в оперативното основаване и структурата на уеб страниците, които ги оферират, има съветски текст. „ Единият от изпращачите на продукта е съветски жител “, уточни експертът, който има крайни позиции във връзка с „ тази отвратителна война, която Русия води в Украйна “, както и за нейните ръководещи.

„ Четири неща излизат с моето име, като всяка едно моят юрист блокира едно след друго, едно след друго. Дали това е реакция на блокажите, или на моята гражданска позиция, би било нечиста сделка да се каже, само че пък е съвпадане. Моето име много постоянно се употребява за такива неща, създавани, популяризирани, в които са ангажирани съветски хора “, обърна внимание той.

Д-р Ненков изясни, че по случая е ангажирана и английската полиция, тъй като „ част от сдруженията, които получават пари, или изпращат тези псевдонеща, са английски сдружения, регистрирани на Острова, които са, обаче, без функционалност “. В България юристът му е заел отдела по „ Киберсигурност “ на ГДБОП, БАБХ, Изпълнителната организация за медикаментите (ИАЛ), тъй като в текстовете се употребяват думи като „ лекарство “, „ лекуване “ и „ лечебно средство “, Комисия за отбрана на потребителите (КЗП). „ Всички те сътрудничат с английската полиция, с американската организация, само че те сътрудничат на равнище специалисти. Може би този тип съдействие би трябвало да се качи на по-високо равнище, за какво не и държавно, тъй като не е значимо, че аз съм потърпевш. Пак споделям, не съм толкоз значим, въпросът е този, който си спре хапчетата и получи инсулт, този, който получи непряк резултат от това нещо, той

не е предпазен от този вид разпасаност

в интернет “, сподели още той, като изрази вяра българските институции с интернационалните си контакти да бъдат по-ефективни, освен по отношение на неговия случай, а „ изобщо в този вид благоприятни условия всякакви измамници да популяризират всевъзможни отпадъци в интернет “.

Д-р Ненков насочи обръщение към хората – да не имат вяра на сходни изказвания в интернет уеб страниците, които им оферират решение за лекуване на такива съществени болести и им дават обещание дълъг живот. Със мощен съветски акцент е обяснено на излъганите хора, по какъв начин е доста значимо да си купят няколко опаковки, които да работят по-дълго време, както и че има и други артикули, които действайки дружно, ще ги накарат да се усещат по-добре и ще им обезпечат по-дълъг живот. „ Как няма да клъвнеш на това, като искаш да живееш 89 000 години и да умреш след децата си. Това е извънредно! Хората не могат да се предпазят сами. Някой, който е с студен разум и не се поддава на този вид внушения, би трябвало да ги защищити. Това са институциите “, съобщи той.

Медикът акцентира, че това „ лекуване “, придружавано със прекъсването на медикаменти за кръвното, е съвсем несъмнено, че ще отнеме човешки живот. „ Дали през моето име, дали през името на други сътрудници, това ще стане наложително, и тъй като хората, когато се случи случай, постоянно са склонни да упрекват Бърза помощ, лекарите и така нататък, ние нямаме по какъв начин да потвърдим, че това се е случило по други аргументи. Почти съм сигурен, че ще има подобен случай наложително. Някак си хората не могат да го спрат, изключително хората, които са облъчени от този вид гнусота “, съобщи пред БГНЕС доктор Мирослав Ненков. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР