Българските институции призоваха всички бивши собственици на автомобили да проверят

...
Българските институции призоваха всички бивши собственици на автомобили да проверят
Коментари Харесай

Институциите с призив: Проверявайте дали са пререгистрирани продадените от вас автомобили

Българските институции приканиха всички някогашни притежатели на коли да ревизират дали новите притежатели са пререгистрирали колите.

Повод станаха сигнали от българи, упрекнати от гръцките управляващи по случаи на злоупотреби с такива коли в Гърция.

Проблемът беше разискван на среща сред министрите на вътрешните и на външните работи Валентин Радев и Екатерина Захариева, заместник-министъра на правораздаването Евгени Стоянов и омбудсмана Мая Манолова.

Омбудсманът прикани за незабавни законодателни промени, тъй като: " Всеки, който е продал кола през последните 8 години, може да стене обект на гонене от гръцките управляващи за трафик и да отнесе съществени наказателни наказания - затвор плюс санкция ".

Как да бъде затегнат контролът и да бъде длъжен новият притежател да съблюдава уговорката да пререгистрира автомобила и да смени талона следва да разиска междуведомствена работна група.

4 досега са случаите, за които Министерството на външните работи е осведомено и при които с към този момент е продаден автомобил е осъществено закононарушение, само че се търси отговорност от остарелия притежател.

Има и сигнали за случаи, когато гръцкият съд не приема за доказателство нотариално удостоверен контракт за покупко-продажба.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР