Българските и румънските компании в сегмента на електронна търговия ще

...
Българските и румънските компании в сегмента на електронна търговия ще
Коментари Харесай

Русе ще е домакин на мащабна конференция за електронна търговия

Българските и румънските компании в сегмента на електронна търговия ще се съберат на 7 и 8 юни в Русе в границите на огромна конференция. Събитието eCommerce Academy Conference 2019 има за цел да сътвори мостове и благоприятни условия за обмяна на опит сред българските компании и румънския пазар, който е доста по-голям и се развива извънредно динамично. По планирани данни, през отминалата година секторът на електронната търговия в Румъния регистрира 3.5 милиарда евро оборот и растеж от 30% по отношение на 2017 година, до момента в който в България тези индикатори са надлежно 664 милиона евро и растеж още веднъж към 30 %. За съпоставяне – за целия Европейски съюз те са 602 милиарда евро и 12% растеж, което демонстрира сериозния капацитет на нашите две страни в този отрасъл. Любопитно е също, че максимален дял в онлайн продажбите в Европейски Съюз имат облеклата.



Пред аудиторията на форума ще приказват лектори от някои от най-големите организации в бранша в международен мащаб, а в неговите рамките ще се проведат и уъркшопи, отдадени на стартирането на план в региона на електронната търговия, правните и счетоводни аспекти в бранша, както и ролята на обществените мрежи. На конференцията се чакат 25 водещи лектори от сектора, над 30 изложители и над 400 гости от България, Румъния и други страни.

„ Електронната търговия е събитие, което не познава граници и разрешава на всеки да прави сполучлив световен бизнес, без значение къде се намира. Затова избрахме да организираме конференцията не в София, а в Русе – един град, в който софтуерният бизнес се развива доста динамично. По същата причина поставихме акцент върху връзките с румънската ecommerce общественост, която може да даде доста благоприятни условия за българските бизнесмени да разширят своя бизнес в интернационален проект “, показа Никола Илчев, основател на eCommerce Academy, която е уредник на събитието.

„ Към момента България и Румъния са в топ 5 по растеж на електронната търговия в Европа, като румънският бранш е близо шест пъти по-голям от българския. Всичко това, в композиция с комфортните и преференциални благоприятни условия за логистика, подготвя към голям капацитет за развиване на българските компании в северната ни съседка. Затова и главният фокус на конференцията ще бъде обмяна на опит сред бизнеса от двете страни, което я отличава от множеството софтуерни събития през последните години. Българският пазар е доста забавен за бизнесмените от северната ни съседка, а техният пазар – надлежно за тукашните онлайн търговци. В рамките на форума участниците ще могат да основат контакти с сътрудници от Румъния, ще се срещнат с редица благоприятни условия да разширят бизнеса си в северната ни съседка или други страни, както и с действителни бизнес проблеми за увеличение на техните продажби и известност. Ще отделим място и за въздействието на инфлуенсърите върху този сегмент, както и на най-значимите трендове в региона на електронната търговия в интернационален проект “, добави Христо Атанасов, ecommerce съветник и съорганизатор на събитието.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР