Българските и румънските гранични власти продължават издирването на 16-годишното момче,

...
Българските и румънските гранични власти продължават издирването на 16-годишното момче,
Коментари Харесай

Продължава издирването на изчезналото във водите на Дунав момче

Българските и румънските гранични управляващи не престават издирването на 16-годишното момче, което изчезна нощес в река Дунав при Силистра. Прокуратурата е почнала следствие на случая. Разпитани са другари на момчето и жена отблизо заведение, която е свидетел. Според събраните досега данни момчето е отишло край реката с другари, с цел да им покаже плувните си умения. Скочило е няколко пъти, само че при последния скок течението го повлякло. 23-годишен юноша от компанията скочил да помогне, само че не съумял и се върнал на брега. Установено е, че ученикът е влизал в Дунав и предходния ден и даже записал скоковете си с телефон, с цел да ги покаже на майка си.

„ Исканията за включване на водолази е добре да се създадат от Гражданска отбрана или от Противопожарната работа, само че те са ефикасни, когато няма смяна във водните равнища, а в този момент интервалът е подобен, че равнището се трансформира. Движението на реката допуска, че ще има нулева видимост за водолазите “, изясни през днешния ден ръководителят на бранш „ Гранична полиция “ в Русе комисар Димитър Чорбаджиев.

Инцидентът стана нощес към 20.00 часа в региона на доковете в края на Дунавската градина. Момчето е било на разходка с другари по кейовата стена. 

От предходната седмица река Дунав  е с внезапно нараснало равнище и течението е доста мощно.

Образувано е досъдебно произвеждане.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР