Българските граничари винаги могат да разчитат на моята подкрепа. Това

...
Българските граничари винаги могат да разчитат на моята подкрепа. Това
Коментари Харесай

Симеонов за рестарта на случая „Цонков”: Това е рутинна операция, няма проблем, само да не ходят в Турция

Българските граничари постоянно могат да разчитат на моята поддръжка. Това разгласи пред „ Флагман ” вицепремиерът Валери Симеонов.

Потърсихме го за коментар на поредния рестарт на сагата с експолицая Михаил Цонков и сътрудниците му Николай Петков, Живко Петков и Николай Костов.

Припомняме, че казусът е от 2008 година, когато Цонков простреля смъртоносно турски нарушител, нарушил морската ни граница. За българската и европейската правосъдна система въпросът от дълго време е завършил. Турция обаче продължава да изпраща призовки на четиримата българи, свързани с случая.

Валери Симеонов наподобява научи по телефона от „ Флагман ” за новото развиване на случая, защото попита: „ Какво е станало? ”
Той обаче не е обезпокоен:  „ Те няма да вървят в Турция. Това си е рутинна правосъдна интервенция. Те просто няма да вървят. ”

По повод искането на граничарите за отбрана от държавата Симеонов сподели:  „ Каква по-голяма отбрана от страната да има? Винаги могат да разчитат и на мен, и нас като цяло, и на телевизия „ Скат ”. ”

Вицепремиерът напомни, че виновните правосъдни органи у нас към този момент са отхвърлили настояването на турската страна за изгонване на четиримата българи.

По отношение на турския съд той сподели сбито:  „ Нищо няма да създадат. Просто хората не би трябвало да пътуват към Турция, това е. ”

Припомняме, че Валери Симеонов и телевизия " Скат " одобриха идеята за отбрана на Михаил Цонков незабавно трагичния случай през 2008 г. 

„ Флагман ” потърси и Върховната касационна прокуратура. Към момента обаче оттова не дават коментар по новото развиване на случая.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР