Българските грандове Лудогорец и ЦСКА-София попаднаха в любопитна класация, в

...
Българските грандове Лудогорец и ЦСКА-София попаднаха в любопитна класация, в
Коментари Харесай

Лудогорец и ЦСКА-София изпревариха грандове в Европа в любопитна класация

Българските грандове Лудогорец и ЦСКА-София попаднаха в любопитна ранглиста, в която мерят сили дружно с най-хубавите тимове в 35 от шампионатите в Европа.

Международната футболна обсерватория CIES съпоставя три от най-важните качества, които би трябвало да има всеки един отбор - добра отбрана, владеене на топката и чудесно нахлуване.

Според извадената статистика, към средата на сезона Лудогорец застава на 12-ата позиция в подреждането по точни удари във вратата на противника. Средно разградчани са отправили по 6.67 удари в очертанията на вратата единствено за 21 мача или другояче казано преди края на първия полусезон.

Преди " орлите " в подреждането остават отбори като Наполи (7.00 точни удари приблизително за 25 мача), Барселона (7.04 точни удари приблизително за 24 мача), ПСЖ (7.12 точни удари приблизително за 26 мача), Реал Мадрид (7.48 удари приблизително за 23 мача) и така нататък Първата позиция заема Аякс със 7.92 точни удари приблизително за 24 мача, а втори е водачът във Висшата лига Манчестър Сити със 7.59 точни удари за 27 мача.

 Лудогорец - ЦСКА - София @@@

Любопитното обаче е, че зад Лудогорец в топ 50 са отборите на Байерн Мюнхен, Ливърпул, Ювентус, Олимпик Лион, Милан и други.

Отборът на ЦСКА-София също попада измежду въпросните 50 тима, заемайки 37-ата позиция с 6.00 точни удара приблизително за 21 мача. Така " алените " изпреварват в класирането британския първенец Челси, който е 39-и със приблизително 5.96 точни удара за 27 мача. Зад ЦСКА остават още Лацио, Рома, Арсенал и други.

Що се отнася до владеене на топката, към средата на сезона Лудогорец е 17-и с 61.2%, а ЦСКА е 22-и с 60.5% приблизително за 21 мача.

Логично, любимците в класирането са няколко от водачите в топ шампионатите в Европа. Манчестър Сити е на първата позиция с 69.1% приблизително за 27 мача, Селтик е втори с 67.6% приблизително за 27 мача, ПСЖ е четвърти с 65.6% приблизително за 26 мача, а Байерн Мюнхен с 63.9% приблизително за 23 мача.

Преминавайки към качествата на играчите в отбрана, виждаме, че и Лудогорец и ЦСКА-София попадат в топ 5 на класацията, която е актуализирана към 26-ия кръг на Първа лига. " Орлите " са на четвъртото място като позволяват едвам по 3.12 гола във вратата си от наказателното поле. Разградчани са неразделно следвани от отбора на Стамен Белчев, който е на петата позиция с позволени приблизително 3.27 гола във вратата си приблизително за 26 мача от началото на сезона.

Първото място е за отбора на АЕК Атина, който позволява приблизително по 3.0 попадения от наказателното поле приблизително за 25 мача, Шахтьор Донецк е втори с 3.08 гола получени приблизително на за 24 мача и Цървена звезда с 3.11 гола за 28 срещи. Оказва се, че отбраната на Манчестър Сити, Наполи, Ювентус, ПСЖ, Байерн Мюнхен и Ливърпул се пропуква доста по-често в наказателното поле от тази на Лудогорец и ЦСКА-София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР