Българските граждани, заявили, че искат да напуснат китайския град Ухан

...
Българските граждани, заявили, че искат да напуснат китайския град Ухан
Коментари Харесай

Двамата българи от Ухан вече са във Франция

Българските жители, декларирали, че желаят да изоставен китайския град Ухан по отношение на разпространяването на новия ковид, дойдоха във Франция с френски аероплан в границите на общоевропейска интервенция, оповестяват от външното министерство.

Самолетът се приземи на летище в град Истр, Южна Франция в 15:32 ч., българско време, на 2 февруари 2020 година На борда на самолета има 251 пасажери от десетки националности.

Веднага след идването във Франция е създадена  организация двамата български жители да бъдат доведени в България с военнотранспортния аероплан „ Спартан “, придружавани от медицински екип от Военномедицинска академия. Те ще останат във ВМА под карантина. Очаква се военно-транспортният аероплан „ Спартан “ да излети, с двамата български жители на борда за България, към 17 ч. българско време.

Министерството на външните работи посредством посолствата ни в Пекин и Париж, както  и Генералното ни консулство в Шанхай, спомага за заминаването на българските жители от Китай. Общоевропейската интервенция по улеснение на жителите на съответните страни, в това число и българските, да изоставен Ухан бе проведена от френските управляващи в съдействие с управляващите на Китай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР