Българските граждани в ще могат да напускат страната с изтекли

...
Българските граждани в ще могат да напускат страната с изтекли
Коментари Харесай

До края на 2020г. българите с изтекли лични документи в Германия ще могат да я напуснат

Българските жители в ще могат да напущат страната с изтекли до края на 2020 година За това оповестяват от българското Външно министерство.
До края на годината Германия ще позволява на чужденци, чиито паспорти и персонални карти са с изминал период на годност, да изоставен територията на страната, когато страната, която е издала документа, е оповестила, че удължава периода на годност. Какъвто е казусът с България, прецизират от министерството. Това станало ясно в отговор от немското външноо ведомство след особено питане от посолството на България в Берлин.
Във връзка с рецесията от напролет Германия разгласи, че приема предлагането да признава за годни изтекли след 13 март 2020 година български персонални документи, с които сънародниците ни да могат да напущат страната на път за родината. Този период изтича на 31 декември 2020 година, като след тази дата български жители с изтекли персонални документи няма да могат да пресичат немската държавна граница.
Припомняме, че при започване на октомври по отношение на изискванията на пандемията от ковид Германия разгласи, че удължава еднократно периода за потребление на изтекли персонални документи на чужденци, в това число български жители, на територията на страната до края на 2020 година и за административни цели (продължаване периода на пребиваване). Еднократното удължение на периода цели най-много да се предотвратят проблеми с престоя и пребиваването на непознатите жители, които към този момент се намират на територията на Федералната република.
От Външно министерство осведомят, че и трите български консулски служби в Германия – към посолството ни в Берлин, както и в генералните ни консулства във Франкфурт и в Мюнхен одобряват документи за възобновяване на изтекли български персонални карти и задгранични паспорти .
На българските жители, които имат намерение до 31 декември 2020 година да изоставен Германия с изтекли персонални документи със аероплан, предлагаме авансово да се осведомяват за политиката по този въпрос на съответната самолетна компания, тъй като е допустимо да не бъдат качени на борда.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с консулските ни служби в Германия на следните телефони и имейли:
Посолство на Република България във Берлин:
+49 30 201 09 22
[email protected]
Генерално консулство на Република България във Франкфурт:
 Германия с ограничения за идващите и от София-град, Сливен и Разград Германия с ограничения за идващите и от София-град, Сливен и Разград
Министерството на външните работи на Германия ни осведоми, че като част от предварителната защита против ковид от събота, 24 октомври 2020...
+49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10
[email protected]
Генералното консулство на Република България във Мюнхен:
+49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15, +49 172 888 10 56
[email protected]
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР