Българските граждани стават преки свидетели на всичко, което се коментира

...
Българските граждани стават преки свидетели на всичко, което се коментира
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Договорените параметри на харчовете на държавата не предполагат свръхдефицит

Българските жители стават директни очевидци на всичко, което се разяснява и договаря на договарянията за сформиране на държавно управление, ясно е какво от стратегиите на партиите е признато. Това сподели Георги Свиленски от Българска социалистическа партия в предаването „ Тази неделя " по бТВ. Той уточни, че след приключването на диалозите по браншове, проблематичните тематики следва да бъдат разисквани на лидерско равнище още при започване на идната седмица.

Той бе безапелационен, че на този стадий няма диалози за съответни имена и министерства. „ Няма по какъв начин да тръгнеш да предлагаш министри без да си постигнал единодушие по това, което би трябвало да се прави. Каквито и решения да бъдат взети, цялата стратегия и структурата на Министерски съвет и имената на министрите ще бъде утвърдена от Националния съвет на Българска социалистическа партия ", разяснява Свиленски.

По мотив рецензиите към част от представителите на Българска социалистическа партия в експертните групи на договарянията Свиленски съобщи, че това са хора с опит в държавното ръководство и в секторното ръководство.

Социалистът разяснява и декларираната от ръководителя на ГЕРБ подготвеност за поддръжка на новото държавно управление по този начин: „ Наглостта на Борисов няма граници. Той не разбра, че на три избора 80% от българските жители не го желаят - той желае да влиза в ръководството и да бъде постоянният сътрудник. Новите партии в Народното събрание се сътвориха, с цел да го няма него, не с цел да го вкарат в ръководството. "

Според Свиленски контрактуваните параметри на харчовете на страната не допускат свръхдефицит. „ Дефицитът, който е контрактуван, е до 4%, тъй че той е в границите на допустимия от Европейския съюз. Ще бъдат обезпечени всички средства за обществени заплащания и за подкрепяне на бизнеса предвид на Ковид рецесията. Данъците ще останат на тези равнища, на които са сега. Ще се направи разбор на данъчната система и от там ще стане ясно дали ще има опция за понижаване на част от ставките ", изясни социалистът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР