Българските граждани ще могат да подават заявления за издаване на

...
Българските граждани ще могат да подават заявления за издаване на
Коментари Харесай

Подаваме електронни заявления за лична карта

Българските жители ще могат да подават заявки за издаване на персонална карта по електронен път. Това решение беше взето от Министерски съвет. Целта на направените промени е понижаване на административната тежест на жителите, написа Inews.

 

``
реклама
Желаещите да получат нова персонална карта ще могат да го създадат посредством електронната автоматизирана система на Министерството на външните работи. За задачата няма да се изисква използването на квалифицирано уверение за електронен автограф.
Освен това се понижат периодите за издаване на паспорт, когато заявката е подадено в дипломатическите и консулски представителства на България в чужбина.
Приетите промени плануват жителите да получават персоналните си документи посредством лицензирани пощенски или куриерски снабдители, когато заявката за издаването на документа е подадено персонално в съответните административни представителства, които оферират тази услуга.
Осигурява се и опцията за подаване на заявление за издаване на удостоверение за ръководство на МПС в избрани случаи и в районни ръководства към ОДМВР по непрекъснат адрес на заявителя.
Предвидено е издаването на краткотраен паспорт да се съгласува от дипломатическите и консулските представителства единствено с министерството на външните работи, с изключение на в случаите на издаване на краткотрайни паспорти на български жители, на които след 1 септември 1999 година не са издавани български документи за идентичност, когато тяхното издаване се съгласува с Министерство на вътрешните работи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР