„Българските граждани се интересуват ще има ли България правителство. Ние

...
„Българските граждани се интересуват ще има ли България правителство. Ние
Коментари Харесай

Явор Божанков: Ключът за решаване на всички кризи у нас е редовен кабинет


„ Българските жители се интересуват ще има ли България държавно управление. Ние знаем по какъв начин да го създадем и показахме в предходния парламент. Знаем и по какъв начин не би трябвало да става – с разпределяне на постове “. Това съобщи в ефира на bTV лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ във Велико Търново Явор Божанков.

Той напомни опита на Има Такъв Народ – народът им бе отредил първо място, само че не и болшинство да споделят кой какъв пост ще заема. „ Сега новата партия прави същата неточност като раздава министерски постове, а това минира опциите да създадем държавно управление “, изясни Божанков. По думите му ключът за решаването на всички рецесии у нас – икономическа, обществена, Коронавирус, енергийна е в решаването на политическата.

Според Божанков в къси периоди би трябвало да бъде излъчен постоянен кабинет и работещ парламент, който да одобри бюджет за 2022 година Той акцентира, че бюджетът би трябвало да включва смяна на данъчната политика за енергоносителите - нещо, което Испания и прилежащи страни са създали и към този момент дава своя резултат, само че България е закъсняла. „ За да можем да го създадем ни би трябвало постоянен кабинет и работещ парламент. Трябва всяка политическа мощ да съобщи своите цели, да каже в кой бранш какво ще направи, както го вършим ние. Българска социалистическа партия има своите решения и още в предишния парламент предупредихме за идващите рецесии “, сподели още претендентът за народен представител.

Божанков съобщи, че би трябвало да се гледа напред и да се оферират решения на проблемите. По думите му здравната система е една от най-важните тематики, а позицията на Българска социалистическа партия от дълго време е ясна, че не тярбва да има търговски модел в опазването на здравето. „ В България този модел се оказа като несполучлив и неработещ. Здравето на българите не е стока “, безапелационен бе той

По мотив обвиняванията от страна на ГЕРБ, че служебният кабинет не може да овладее енергийната рецесия, Божанков изясни, че 12-годишният интервал на ръководство на ГЕРБ няма по какъв начин да бъде преодолян за няколко месеца от който и да е кабинет. Само един постоянен кабинет може да направи нужните промени в данъчна политика и закони “, изясни Божанков. Според него либерализацията на пазара не е била направена вярно и в този момент едни хора спекулират. Той акцентира, че за разлика от десните, които считат че преди всичко би трябвало да са бизнеса и предприятията, Българска социалистическа партия счита, че преди всичко би трябвало да са битът и фамилиите. Водачът на листата на левицата във Велико Търново акцентира, че енергийният микс на България се нуждае от самостоятелна енергийна мощ. По думите му се усеща неналичието на такава мощ, каквато България е можела да има.

Божанков акцентира, че сега инфраструктурата е под всякаква рецензия служебният кабинет е посочил, че е строено без поръчки, без контракти, пари са давани в задатък, качеството е видно за всички.

“ГЕРБ ще ги запомнят с това - ремонт на ремонтите “, сподели той. Божанков акцентира, че България е изостанала във връзка с железопътния и сухопътния си превоз, Дунав мост-3 даже не е стартират.

Явор Божанков разяснява, че корупцията няма да може да бъде победена елементарно. Според него правосъдната система би трябвало да се реформира. „ Ясно е, че основният прокурор не би трябвало да бъде този, само че и системата не би трябвало да е такава. Всяка една корупция има законодателен корен. 12 години ГЕРБ заложиха корупцията в законите “, съобщи претендентът за депутат. Като образец той даде „ ин хаус “ процедурите, „ Автомагистрали “, тези милиони, които се изхарчени без състезания и поръчки. „ Следващият постоянен кабинет би трябвало да направи дълбоки промени във всяка една сфера. Концепцията на ГЕРБ е " който крал-крал, в този момент да седнем и да си извиним, и да продължим ", само че няма да стане “, заключи Явор Божанков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР