Българските граждани са работили от 11.11.2019 г. в провинция Zhejiang

...
Българските граждани са работили от 11.11.2019 г. в провинция Zhejiang
Коментари Харесай

Шестима са пристигнали на летище Варна от Китай, един е в болница, останалите в изолация у дома


Българските жители са работили от 11.11.2019 година в провинция Zhejiang в северозападната половина на остров Zhoushan, и на разнообразни дребни острови от групата острови, съставящи провинцията. Обитавали са хотелски стаи в дистрикт Dinghai. Храна им е доставяна в хотелските стаи. Ползвали са персонални защитни средства. На територията на провинцията им е измервана температура неведнъж. Отричат контакт с заболели лица преди овакантяване на Република Китай. Отпътуват на 01.02.2020 година, заради приключване периода на контракта. Полетът е през Шанхай, Сеул, Истанбул, Варна. Температура им е измервана на летище Тянхяй и Сеул. От тях четирима са с непрекъснато местоживеене в град Варна, едно лице е от област Бургас и едно лице от гр. Търговище.

Пристигайки на дата 02.02.2020 година на летище Варна, лицата са изолирани на територията на летището до уточняване на клиничните и епидемиологични данни.Установи се съществуване на температура на един от групата, което наложи превозването му с кола за спешна помощ на ЦСМП и уединяване в Инфекциозна клиника на УМБАЛ " Св. Марина “ - гр. Варна. На този стадий лицето се усеща добре. Предприемат се нужните лечебни ограничения и проучвания. Клинични материали до ЦРЛ “Грип и ОРЗ “ - София, са изпратени на 03.02.2020г.

Останалите завърнали се от Република Китай лица са без температура и признаци на заболяване, заради което са изолирани за 14 дни в дома си. Уведомени са РЗИ гр. Бургас и гр. Търговище.

Данни за 28 непознати жители, пристигнали със същия полет от Истанбул са взети, посредством попълване персонално на форма Pulic Health Passenger Form. За пристигналите със същия полет български жители информацията се съхранява от летищните управляващи и при нужда ще ни бъде предоставена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР