Българските граждани са масово по улиците през последната седмица, за

...
Българските граждани са масово по улиците през последната седмица, за
Коментари Харесай

Европейските зелени в подкрепа на протестите у нас


Българските жители са всеобщо по улиците през последната седмица, с цел да осъдят корупцията и накърняването на върховенството на закона в страната. Протестите са провокирани най-много от злоупотребата със правосъдната система и неналичието на бистрота в ръководещата коалиция. Полицейското принуждение против мирни митинг иращи слага в заплаха сигурността на жителите и в допълнение разяжда демократичните стандарти в България

Европейската зелена партия уверено осъжда всевъзможни форми на принуждение против мирни митинг иращи. Същевременно показваме поддръжка за българските жители, нашата членска партия Зелено придвижване и обединението Демократична България, от която те са част, в напъните им да прекратят корупцията в страната и да възстановят демократичните стандарти. 

Томас Вайц, съпредседател на ЕЗП, разяснява:   

„ Изискват се дейности от страна на Европейски Съюз за одобряване на независимостта на правосъдните системи на страните членки от политическо въздействие. При установяването на очевидни пробиви във върховенството на закона, Европейски Съюз не би трябвало да се колебае да задейства произвеждане за определяне на нарушавания. 

Позициите на АЛДЕ и ЕНП са неприемливи. Те за следващ път демонстрират, че тези обединения са подготвени да слагат принадлежността към дадена политическа мощ пред същинската угриженост за демокрацията и върховенството на закона. 

Българите, като жители на Европейския съюз, имат неотчуждимо право на правда, независимост на печата и разцвет. ”   

Пълната позиция на Европейската зелена партия може да прочетете тук: https://bit.ly/2ZzvWkY
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР