Българските граждани с американски визи могат да пътуват до Съединените

...
Българските граждани с американски визи могат да пътуват до Съединените
Коментари Харесай

Американското посолство: Българите да не пътуват към САЩ от Шенгенски страни

 Българските жители с американски визи могат да пътуват до Съединените американски щати, само че не през страните от Шенгенската зона, Англия или Ирландия. Това оповестиха от американското посолство в София.

Пътуващите с американска виза не могат да минават директно през летища на територията на Шенгенската зона, Обединеното кралство или Ирландия, защото прекосяването през Шенгенското пространство подлага пътуващите на ограничавания, без значение от това къде е почнало тяхното пътешестване, предупрежават от дипломатическата задача.

Гражданите на Съединени американски щати не са обект на рестриктивните мерки. Някои изключения включват, само че не се лимитират до: задгранични дипломати, пътуващи до Съединените щати с A или G визи, и някои членове на семействa на американски жители или законни непрекъснато пребиваващи, включително; съпрузи, деца (под 21-годишна възраст), родители (при изискване, че детето е жител или със статут за постонянно престояване и не е женено и е на възраст под 21 години) и братя и сестри (при изискване че както братята, по този начин и американският жител или законно непрекъснато пребиваващи са неженени и на възраст под 21 години). Изключение има и за въздушния и морския екипаж, пътуващ до Съединените щати с визи C, D или C1 / D.

Така българите могат да пътуват за Съединени американски щати с през Турция, през Катар и през Русия. Полетите през Турция ще са вероятни след 1 юли и с нови ограничавания. През Русия можете да летите непосредствено до Ню Йорк.

Eдинственото летище за трансфер в Катар е това в Доха с кацане в Чикаго, Ню Йорк, Маями, Вашингтон, Филаделфия, Далас и Хюстън. От Америка до Доха има директни полети, които не престават сред 12 и 14 часа и цените са към 3 000 $. Отсечката София-Доха сега е единствено с трансфер през Истанбул. Директните полети ще бъдат възобновени на 28 юни. Цена на еднопосечен билет е сред 280 и 400 евро за полета през Истанбул и сред 750 и 850 евро за директния полет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР