Българските граждани, които се лекуват в Турция и чието лечение

...
Българските граждани, които се лекуват в Турция и чието лечение
Коментари Харесай

Въпреки Covid-19: Българите ще продължат да се лекуват в Турция

Българските жители, които се лекуват в Турция и чието лекуване беше прекратено заради въведените ограничения за СOVID 19, ще могат да го продължат. Координацията и описите на пациентите ще се извърши от министрите на външните работи и на опазването на здравето на двете страни. За това се договориха министър председателят Бойко Борисов и турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Двамата разговаряха по телефона по самодейност на българския министър-председател.
В рамките на диалога министър председателят Борисов посочи потребностите на българските жители, на които се постанова да вървят на следващи процедури в Истанбул. Българският министър-председател насочи молба до турския президент да бъде позволено на тези български жители да влязат в Турция, с цел да могат да продължат лекуването си, като посочи, че става дума за към 100 индивида, множеството от които са онкоболни и им се постанова да вървят на химиотерапия.
Премиерът Борисов изрази подготвеност българската страна да се съобрази с всички условия, които турската страна реши, че е належащо да бъдат изпълнени поради пандемията, в това число, коли за спешна помощ от България да закарат болните непосредствено до истанбулските лечебни заведения, съпроводени от екипи за сигурност.
Българският министър-председател уточни, че за всичките оперирани пациенти самите лечебни заведения споделят, че са тежко заболели и безусловно би трябвало да продължат химиотерапиите си в Истанбул, а те са и към този момент предплатени. " За всеки случай да се преценя, значимото е да помогнем на българските жители да се лекуват ", добави Борисов.
В рамките на диалога министър-председателят Бойко Борисов акцентира още другарските връзки сред България и Турция и положителното съдействие по редица въпроси, в това число мигрантския. Премиерът Борисов посочи, че на нашата граница сега не се усеща миграционен напън. Българският министър-председател означи също смисъла на транспортните коридори, които не престават да действат в изискванията на пандемия. Борисов уточни напъните на страната ни за облекчение на тежкотоварния трафик, тъй че водачите да си правят работата и да няма големи опашки от тирове.
В края на диалога си с турския президент Ердоган, министър председателят Бойко Борисов го поздрави във връзка свещения за мюсюлманите месец Рамазан и насочи пожелания за здраве към него и неговото семейство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР