Българските граждани, кандидатствали по Схемата за уседналост във Великобритания до

...
Българските граждани, кандидатствали по Схемата за уседналост във Великобритания до
Коментари Харесай

До получаване на решение: Кандидатствалите за уседналост в UK запазват правата си

Българските жители, кандидатствали по Схемата за уседналост във Англия до 30 юни 2021 година, резервират правото си на престояване в страната, до момента в който английските управляващи не се произнесат по тяхната кандидатура.

Правата им за достъп до обществени придобивки и услуги също няма да бъдат нарушени.

За това английските управляващи са уведомили българското външно министерство.

През интервала на разглеждане на кандидатурата за статут българските жители, както и всички останали от Европейски Съюз, ще би трябвало да потвърждават правото си на престояване във Англия посредством документа, който са получили при подаване на документите.

Считано от 1 юли 2021 година документът за кандидатстване важи и за влизане в страната, като е належащо той да бъде възложен на граничните управляващи.

Документът за идентичност, с който пътуват от и до страната, следва да бъде въведен в електронния им профил (), в случай че е друг от документа, с който са кандидатствали по Схемата за уседналост. В противоположен случай граничните управляващи могат да подхващат спомагателна инспекция за доказване на статут и това да докара до закъснение на пътуващия.

Българските жители, получили статут по Схемата за уседналост, могат да пътуват до Англия с персонална карта до 31 декември 2025 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР