Българските граждани без постоянно пребиваване в Гърция ще могат да

...
Българските граждани без постоянно пребиваване в Гърция ще могат да
Коментари Харесай

Гърция въвежда допълнителни ограничения за български граждани

Българските жители без непрекъснато престояване в Гърция ще могат да се завръщат у нас с автомобил единствено с уверение, издадено от задграничните ни представителства в Атина и Солун.

Изискването е обвързвано с рестриктивните мерки, подхванати от гръцката страна в битката с разпространяването на коронавирусната зараза.

Във връзка със зачестили запитвания от страна на български жители посолството ни в Атина е осведомено, че удостоверението следва да съдържа данните на българските жители, адрес на който са обитавали по време на престоя си в Гърция, непрекъснат адрес в България, дата и час на потегляне, данни за автомобила – марка, модел, регистрационен номер и Граничен контролно-пропусквателен пункт, през което ще изоставен страната. За български жители, искащи да изоставен страната със аероплан, документът не се изисква. По информация на гръцките управляващи към този миг е невероятно напредването на жителите, намиращи се отвън административните области, в които са ситуирани посолството ни в Атина и генералното ни консулство в Солун.

Сънародниците ни е належащо да изчакат облекчение на ограниченията. Изключения от рестриктивните мерки се позволяват само в случаи, когато се постанова напредване до/от работното място, за което е належащо показване на уверение от шеф, пътешестване по здравословни аргументи и за еднократно напредване до мястото на непрекъснато местоживеене. Сред изключенията попадат и жители, на които би трябвало да бъде публикуван краткотраен паспорт за завръщане в България.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Атина на изписаните телефони: / +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106/, както и към генералното консулство на България в Солун / +30 2310 829 210 /и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и посредством е-поща.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР