"Българските гласоподаватели не трябва да товарят предстоящите евроизбори със свръхочаквания",

...
"Българските гласоподаватели не трябва да товарят предстоящите евроизбори със свръхочаквания",
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Предстоящите евроизбори не трябва да се натоварват със свръхочаквания

"Българските гласоподаватели не би трябвало да товарят идните евроизбори със свръхочаквания ", съобщи в утринния блок на Bulgaria ON AIR геополитическият анализатор Валентин Вацев. Според него вотът в неделя няма никакво политическо значение, а по-скоро идеологическо.
Вацев добави, че даже и след изборите хората, които ръководят ядрото на Европейския парламент, ще останат същите. Той разкри, че чака на политическата сцена да излязат леви и десни популисти, които ще трансформират идеологическата картина в Съюза. "Не би трябвало да товарим идните евроизбори с някакви свръхочаквания. Световните социологически организации и водещите политически анализатори знаят, че тези избори няма да трансформират дейното политическо статукво. Левите и десните либерали, които управляват ядрото на Европейския парламент, ще останат същите. Тези избори имат голямо идеологическо и социологическо значение. Те ще разрушат статуквото и към този момент Обединена Европа ще значи нещо друго. В сферата на властта ще се появят леви и десни популисти. Така ще се промени идеологическата картина. В идващите 6 месеца евролибералите ще се отбраняват против националистите ", сподели Вацев.
Анализаторът съобщи, че тези избори ще покажат и настройката на електората за присъединяване в локалния избор в края на годината. Според него българското общество към този момент стартира да "оздравява " и все по-често взе участие интензивно в политическия живот у нас. "ГЕРБ би трябвало да покаже блестяща победа на тези избори и заради тази причина Борисов пое кормилото с двете ръце, с цел да показва, че един Цветанов повече или по-малко няма значение. Той трябваше да си върне контрола над партията. Същото се случи и в Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова искаше да покаже, че партията може и без Станишев. Българският политически хайлайф позволява пред обществото своите кухненски проблеми. Тези избори демонстрират, че обществото стартира да оздравява и българинът все по-трудно се лъже и все по-силно се нервира, когато го лъжат. Изборите преразпределят власт и легитимират власт. Тези избори няма да го създадат. Те са значими единствено от позиция на идеологията. Показват настройката за присъединяване в идващия избор ", разяснява Вацев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР