Българските евродепутати се справиха със задачата да бъде отложено гласуването

...
Българските евродепутати се справиха със задачата да бъде отложено гласуването
Коментари Харесай

Леви депутатив Брюксел: Реакцията на правителството по пакет Мобилност закъсня

„ Българските евродепутати се оправиха със задачата да бъде отсрочено гласуването на Пакета „ Мобилност “, дано в този момент и българското държавно управление да последва техния образец “, съобщи зам.- ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски на митинга в Брюксел.

„ Когато се внасят оферти, като пакета " Мобилност ", би трябвало да се търси главно компромис в границите на Съвета на Европа. Тази опция беше пропиляна по време на българското председателство. В този смисъл реакцията на държавното управление закъсня “, съобщи депутатът Димитър Данчев.

Народните представители обясниха, че престои да се чуят мненията на координаторите в транспортна комисия - дали гласуваните през днешния ден от комисията отчети ще влязат за гласоподаване в пленарна зала. Единият от отчетите е признат, а другите два не са.

„ За да се избегнат бъдещи сходни обстановки, е хубаво да се взима мнение на равнище държавно управление и Съвет на Европейски Съюз и когато се пази народен интерес да бъдат потърсени авансово съидейници и съдружници в идните гласувания. Крайно време е българското държавно управление да потърси коалиция, дружно със страните, които биха ни подкрепили “, съобщи националният представител Манол Генов. 

На митинга участваха над 1000 души – български, румънски и полски превозвачи и синдикати.
 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР