Българските евродепутати Радан Кънев и Александър Йорданов от Европейската народна

...
Българските евродепутати Радан Кънев и Александър Йорданов от Европейската народна
Коментари Харесай

Наши евродепутати: Радев дестабилизира страната

Българските евродепутати Радан Кънев и Александър Йорданов от Европейската национална партия (ЕНП) упрекнаха президента Румен Радев в дестабилизиране на страната.

Нападките бяха отправени от трибуната на Европейския парламент в Брюксел.

Това стана по време на разискване на отчета на латвийската евродепутатка Сандра Калниете от ЕНП. Той е отдаден на външната интервенция в демократичните процеси в Европейски Съюз и интегритета на изборите.

„ В моята татковина България обаче се вижда идната стъпка на враждебната интервенция във вътрешните ни работи. И тя е намесата в следизборния развой, в самото образуване на държавното ръководство. Днес сме очевидци на безусловно невиждан опит за блокиране на основаване на общо ръководство сред първите две политически сили в страната “, съобщи Кънев.

И изясни какво съставлява този опит:

„ Опит, в който явно вземат участие, от една страна, проведената престъпност, въпреки това, компрометираната прокуратура, която е призвана да се бори с нея. От една страна, службите за сигурност, въпреки това, петата колона в българската политика, против която тези служби би трябвало да ни пазят. “

Всичко това по думите на Кънев става под егидата на българския президент и ръководеното от него служебно държавно управление.

„ Отправям това обръщение към вас и като апел за поддръжка, и като доста съществено предизвестие до каква степен води разпадането на правовата страна “, приключи евродепутатът.

Причина за политическата рецесия у нас е съветското навлизане върху политическия стопанския и културния хайлайф, счита Александър Йорданов.

„ В този миг българският президент се явява не обединител на нацията, а фактор за дестабилизация на България. Хибридната война на Русия против България и Европа продължава. Това е заплаха “, предизвести той, след което бе пресечен, тъй като бе просрочил полагащата му се една минута.

Комунистическата интерпретация на историята и десетилетната агитация е причина за дискриминирането на българите в Република Северна Македония (РСМ), сподели Александър Йорданов.

Това е довело и до съветската експанзия в Украйна. Тя е станала допустима, тъй като съветското общество от десетилетия съществува в изискванията на дезинформация.

По-рано за обстановката в България от трибуната се изрече хърватският самостоятелен народен представител Иван Вилибор Синчич.

„ Не може по този начин да избират посолствата личния състав си, - безапелационен бе той -Калниете приказва за всякаква външна интервенция, само че единствено за някои типове. Проблемът е, че не ни харесва това, което диктува Брюксел. Демокрация значи нашият човек да победи “, сподели Синчич.

И даде за образец случилото се у нас. Той приказва за хипотетичното изявление на Кирил Петков за промяната на началниците на службите.

„ Има ли някаква чест в европейските демокрации? “, попита риторично евродепутатът.

През лятото на 2020 година Иван Вилибор Синчич идва в София и поддържа протестиращите против държавното управление на Бойко Борисов. Пред наши медии той насочи тежки рецензии към българските управници.
 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР