Българските евродепутати и еврокомисарят Мария Габриел заедно с нейните колеги

...
Българските евродепутати и еврокомисарят Мария Габриел заедно с нейните колеги
Коментари Харесай

Наши евродепутти ще реагират остро на черепа с кости върху розовото ни масло

Българските евродепутати и еврокомисарят Мария Габриел дружно с нейните сътрудници от Франция и Италия ще създадат всичко допустимо предлаганите промени в регламента за етеричните масла да не бъдат признати.

Това разгласи евродепутатът Андрей Новаков на кръгла маса в Карлово, в която участваха и розопроизводители.

Както към този момент стана ясно писа, Европейската комисия възнамерява да квалифицира розовото масло и другите етерични масла като химически вещества и артикули и да сложи на тях череп и кости. Според изследвания на Европейската комисия в етеричните масла се съдържат детайли, които не въздействат добре на енергийната система на човешкото тяло.
" За да се случи това, са нужни научни доказателства и писмени позиции на производителите и преработвателите на етеричномаслени растения. Проучвания, направени от браншовите организации демонстрират, че няма нездравословни съставки в българските етерични масла. Същото се твърди и в публично мнение на Института по розата ", стана ясно по време на срещата, написа " 24 часа ".

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов пое ангажимент редом с позицията на браншовите организации да изпрати в Екологичен потенциал единно мнение и от кметовете на Карлово, Казанлък, Панагюрище и Стрелча – региони, в които се отглеждат етеричномаслени култури.

След предварителните парламентарни избори на 2 април и откакто бъде образувано 49-ото Народно заседание доктор Кабаиванов ще предложения Постоянната комисия по земеделие и депутатите от Пловдивска област на среща в Карлово, на която да бъде изработен разбор на Закона за маслодайната роза три години след неговото приемане.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР