Българските етнически турци и мюсюлманите в България бяха в София

...
Българските етнически турци и мюсюлманите в България бяха в София
Коментари Харесай

ДПС отчете борбата на мюсюлманите с тоталитарния режим и политическият затворник Доган

Българските етнически турци и мюсюлманите в България бяха в София в борба за правата си и да падне тоталитарната страна и в никакъв случай не би трябвало да го забравяме.
Това сподели в декларация от името на група зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев във връзка 30 години от Прехода.
" От името на ПГ на Движение за права и свободи желая да продължа казаното от господин Георги Марков, от многоуважавания сътрудник и другар Георги Марков. Този спомен за събития станали преди 30 години е извънредно необходим на българското национално заседание и на обществото. Само, че без дупки в загатна, в случай че може . Когато приказваме за тези събития и за митингите, за излезлите 10 или 20 хиляди души в София и още доста пъти повече в цялата страна, да не забравяме българските етнически турци. Да не забравяме мюсюлманите в България . Те бяха тук в София на този манифестации на идващите ", сподели още Цонев.
" Когато по трибуните излизаха починалия доктор Желю Желев, когато излизаха другите дейци, с които съм имал достойнството да се познавам, с някои от тях да бъда и другар, да работя и да се изучавам, знам, че по същото време имаше политически пандизчии, а тези, които бяха по трибуните не бяха политически пандизчии. Някои от тях бяха водили борба с тоталитарния режим по своя метод, като дисиденти, с книги, със слово.
Други бяха водили същинска борба с тоталитарния режим. Къде беше доктор Ахмед Доган тогава? В Затвора излежаваше присъда в борбата за права и свободи за народна власт в България . Кой загатна десетките жертви на тоталитарния режим от българските турци и българските мюсюлмани. Когато приказваме за тези събития, в никакъв случай не би трябвало да пропущаме решаващата роля на българските мюсюлмани в борбата против тоталитарния режим. Това го споделям с чест, с достолепие, аз православният християнин.
Винаги би трябвало да помним тези неща, тъй като без борбата на целия народ и на една значима част от него, българските мюсюлмани тоталитарния режим нямаше да бъде по този начин мощно разтърсен и нямаше да падне. Нямаше да ги има тези събития, както и последващата роля, господин Марков, на ГЕРБ. Моите почетения към ГЕРБ и ролята й през днешния ден, обаче България мина през всички тези тествания без ГЕРБ ", добави още Цонев.
Той обърна внимание, че България е станала член на НАТО с решаващата роля на Движение за права и свободи и член на Европейски Съюз с мандат в ръководството на Движение за права и свободи. " Мислите, че в случай че подминаваме тези обстоятелства, историята ще ги подмине или ще ги направи по-малки? Не, няма да ги направи ", изясни още Йордан Цонев.
Той акцентира, че етническите турци са не по-малко огромни патриоти от всички останали. " Вие се подсмихвате. Ето това е патриотизмът. Някои от тях дадоха живота си, други лежаха по пандизите, водиха борба в демократична България, застанаха твърдо зад европейския, натовския, демократичния път на България. Това беше Движение за права и свободи, това е Движение за права и свободи и това ще бъде Движение за права и свободи. Не подменяйте ролята на Движение за права и свободи ", прикани още зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР