Българските емигранти в Чикаго вече се закичиха в бяло и

...
Българските емигранти в Чикаго вече се закичиха в бяло и
Коментари Харесай

Българите в Чикаго си окичиха мартенска елха

Българските емигранти в Чикаго към този момент се закичиха в бяло и алено. Малки и огромни се включиха в плетенето на обичайни и нетрадиционни украшения, с цел да са румени, засмени и здрави през цялата година, оповестява bg-voice.com.

За втора година Българо-американската асоциация в Чикаго с президент юрист Цветелина Бойновска съумя да направи мартенско дърво в центъра на Ветровития град.

" Идеята беше на госпожа Петранка Стаматова. Тя я имаше най-малко от две години. Работихме доста интензивно за реализирането й. Трябваше да се премине през всички сложни бюрократични пътища, с цел да спечелим на наша страна и администрацията на Чикаго “, обясни Златина Костова от асоциацията.

Тази година българското мартенско дърво се намира на „ Мичиган авеню “. 

Дървото ще стои украсено до 7 март. На него радостно се поклащат големи Пижо и Пенда и сърца и навяват топли мемоари за България. Дебелото стъбълце също е обгърнато в дебела бяло-червена нишка, което прелестно добавя декорацията и оказва помощ дървото да бъде видяно отдалеко.

От Българо-американската асоциация са помислили освен за атрактивността на плана, само че и за опцията (чрез табела на английски) той да носи обръщение за най-хубави пожелания към жителите на Чикаго и да им изясни повече за нашата традиция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР