Българските домакинства харчели по 400 лева на месец за алкохол.

...
Българските домакинства харчели по 400 лева на месец за алкохол.
Коментари Харесай

Българите харчат по 400 лв. на месец за алкохол

Българските семейства харчели по 400 лв. на месец за алкохол. Това демонстрират данните на Евростат за потреблението на спиртни питиета през 2017-а. Общо семействата са похарчили един милиард и 200 милиона лв. за пиянство.
Средният индикатор за Европейски Съюз е бил 1,6 на 100, като анализът категорично регистрира, че в тези сметки не се включват разноските за алкохол, заплащани в заведения за хранене и хотели. А съгласно данни на Националния статистически институт към 15 на 100 от българите са консумирали алкохол съвсем всеки ден или няколко пъти седмично. Това са близо 1 милион души.

Делът на мъжете, които са консумирали алкохол постоянно или от време на време, е бил съвсем 4 пъти по-висок от този на дамите. Най-много алкохол са консумирали мъжете във възрастовата група 45-64 години, а при дамите - 20-45 години. Всеки втори мъж е предпочитал да употребява концентрат, а всяка втора жена - вино.

Най-притеснителна е засилената приложимост на алкохол измежду подрастващите, като междинната възраст, при която е бил одобряван за пръв път алкохол е била 13 години. За младежите от 13 до 18 години пожеланият алкохол е бил бирата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР