Българските джудисти се представят отлично в първия ден на турнира

...
Българските джудисти се представят отлично в първия ден на турнира
Коментари Харесай

Ударно начало за българските джудисти на Големия шлем в Париж

Българските джудисти се показват чудесно в първия ден на шампионата от Големия шлем в Париж. В категория до 60 кг при мъжете Янислав Герчев, който пропусна Европейската отворена купа в София поради невъзстановена травма в ключицата, досега реализира две победи и продължава присъединяване си във Франция. Герчев победи с ипон в първото си излизане на татамито Мануел Арминдо Педро от Ангола.
 Янислав Герчев: Вярвам, че скоро ще стигна и край на Световното @@@

Втората среща за родния играч беше доста сложна. Той се изправи против представителя на домакините Йолан Флоримон, който беше бурно подкрепян от трибуните. Двамата не съумяха да си отбележат точки в постоянното време и стигнаха до продължение. Там Герчев се наложи, откакто на Флоримон беше отсъдено трето наказване (шидо) 54 секунди след началото на продължението. Другият българин в категория до 60 килоглама Борислав Янаков отпадна след първата си среща.
 Европейска отворена купа по джудо за мъже (първи ден) @@@

Силното показване на родните джудисти продължи и в категория до 66 кг. Божидар Темелков стартира с победа с ипон над северномакедонеца Хамза Яшари и скоро ще излезе на татамито за повторно.
 Европейска отворена купа по джудо за мъже (първи ден) @@@

Ударното начало на българите продължи и Марк Христов при 73-килограмовите. 19-годишният Христов, който стартира от втори кръг, първо победи с ипон американеца Лиам Райт. Последва победа и над италианеца Джовани Еспозито, който пристигна след ипон със задържане.

Другият ни представител в категория до 73 кг Явор Михайлов също стартира с победа с вадзари над Аден-Александре Хюсеин (Джибути) след продължение, само че във второто си появяване на татамито отстъпи с ипон на малтийския представител Джереми Сайуел.
 Ивелина Илиева се пребори за бронз на Европейската отворена купа в София @@@

Единствената ни представителка при дамите в Париж - носителката на европейско сребро в категория до 57 кг и пета от Световното в Токио през предходната година Ивелина Илиева, също продължава решително напред след два триумфа. Възпитаничката на Свилен Скерлев стигна до продължение и при двете си излизания на татамито, само че реализира ипон и двата пъти, откакто съперничките й Анна Боровска (Полша) и Кая Кайзер (Словения) получиха по три санкции (шидо).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР