Българските деца между 11 и 15 години са на първите

...
Българските деца между 11 и 15 години са на първите
Коментари Харесай

Диетолог с ценни съвети как да се справим с наднорменото тегло на децата

Българските деца сред 11 и 15 години са на първите места по тютюнопушене, приложимост на алкохол, канабис, ранен секс и невъздържание със сладки неща. Това демонстрират данни от проучване на СЗО, извършено с неправителствени организации у нас, което следва да бъде оповестено.

Двама от трима не се хранят уравновесено, а всеки ден 25% от юношите си угаждат със сладки неща. Всяко шесто дете пие подсладени безалкохолни, демонстрират още данните.

„ Тази статистика я е имало постоянно. На младежите каквото им се даде като пари, те го харчат в лавката за неща, които изобщо не са добре за здравето на човека”, разяснява диетологът Огнян Симеонов в студиото на „ Плюс-Минус” по Нова тв.

„ Сладките неща, енергийните питиета и други сходни изобщо не би трябвало да се продават наоколо до училища”, безапелационен е той.

„ Хората стават подвластни от сладките неща. Децата последователно стартират да натрупат килограми, а когато това се случи, стартират да се появяват и други неща в ранна детска възраст като високо кръвно например”, уточни още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР