Българските депутати Валери Симеонов и Йордан Апостолов посетиха окупираната територия

...
Българските депутати Валери Симеонов и Йордан Апостолов посетиха окупираната територия
Коментари Харесай

Визита на Симеонов в Нагорни Карабах провокира Азербайджан

Българските депутати Валери Симеонов и Йордан Апостолов посетиха окупираната територия на Азербайджан и организираха среща там с представители на така наречен „ режим “. Това посещаване обаче се оказа, че е в директно нарушаване на интернационалното право. Мотив за изказванието е, че режимът в Нагорни Карабах не се признава от нито една страна в света.
За нарушаването е алармирал пред азербайджанското електронно издание " Trend " депутатът от ръководещата партия в страната - „ Нов Азербайджан “ - Елман Несиров, написа 3e-news.net. Според него, сходни дейности на депутати от страна-членка на НАТО и Европейския съюз, каквато е България, е неприемливо и може да се оцени като " опит за легитимиране на самопровъзласилият се „ режим “.
Несиров разяснява също, че сходни действия са в несъгласие с концепциите, задачите и поетите задължения от страните, членуващи в двете организации. Той уточни, че даже срещата им в зоната да е избрана, като самостоятелна или да се смята, че е по персонална работа също не е допустима. По думите на Несиров и различен път той е ставал очевидец на аналогични визити в Нагорни Карабах от високопоставени представители на разнообразни страни. И постоянно се е случвало да чува оправдания, че визитата е частна и " сякаш не съответствува с формалната позиция на страната ". Но съгласно него, този метод е " фундаментално неправилен.
Елман Несиров акцентира, че по време на визитата си в Нагорни Карабах двамата народни представители от България са водили договаряния с мними „ представители “ на така наречен „ парламент “. Според депутата това е един тип нерегламентирана тактика, която цели легитимиране на сепаратисткия „ режим “. Несиров предизвести, че при такива обстановки нормалното, което подхваща Министерство на външните работи на Азербайджан е да разгласи нарушителите за „ личност нон - грата “ и да ги добави към лист с „ нежелани лица “.
Според азербайджанския народен представител това държание на Валери Симеонов и Йордан Апостолов слага под подозрение връзките сред България и Азербайджан, които към този миг са в много развита фаза. В тази връзка, Елман Несиров напомни, че с изключение на всичко, българската страна е и един от главните сътрудници по плана Южен газов кулоар. В умозаключение депутатът бе безапелационен, че на постъпката на двамата народни представители от България ще бъде дадена " нужната правна оценка “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР