Българските депутати в Европейския парламент излязоха с обща декларация срещу

...
Българските депутати в Европейския парламент излязоха с обща декларация срещу
Коментари Харесай

Българските евродепутати с декларация срещу включването на международния транспорт в обхвата на командированите работници

Българските депутати в Европейския парламент излязоха с обща декларация против включването на интернационалния превоз в обсега на командированите служащи. 
Според нас, това включване не е обосновано и ще има мощно отрицателно въздействие върху транспортния бранш в Централна и Източна Европа, както и върху цялата европейска стопанска система, се споделя в писмото. Прилагането на подобен вид законодателство диспропорционално ще натовари както транспортните оператори, по този начин и страните-членки. Голяма част от дребните и междинните предприятия ще бъдат изтласкани и пазарът ще бъде запазен единствено за крупни превозвачи. Задължението за прилагане на постоянната седмична отмора отвън транспортното средство ще принуждава водачите да оставят товара си, за който са персонално виновни и ще им коства спомагателни разноски за застраховки, както и транспорт от и до хотел. Изискването за завръщане вкъщи на лидера на всеки три седмици също слага съществено предизвикателство. Фирмите ще би трябвало да търсят спомагателен превоз за чиновниците си, с цел да се върнат вкъщи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР