Българските БТР-и потеглят към войната в Украйна. Извозването на 100-те

...
Българските БТР-и потеглят към войната в Украйна. Извозването на 100-те
Коментари Харесай

Българските БТР-и потеглят към Украйна

Българските БТР-и потеглят към войната в Украйна. Извозването на 100-те бронетранспортьора се чака да стартира през днешния ден. Част от машините сега се намират в едно от поделенията на жандармерията в София.

Откъде ще стартира превозването им към фронта? Информацията е класифицирана, а от Министерството на защитата отхвърлят всевъзможен коментар по тематиката. ЖП-гарата в Нови Искър е отцепена с ленти, написа bTV.

Там се намират част от БТР-ите и съпътстващата техника, която към този момент е докарана и се чака да отпътува за Украйна. Те ще бъдат натоварени на жп платформи.

По-голямата част от плануваните близо 100 машини към момента е в поделението във " Врана ".

Машините бяха благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи и по-точно на жандармерията. С гласоподаване на Народното събрание те бяха трансферирани на Министерство на защитата. Това се случи в края на предходната година. Очакваше се компания, която да ги извози.

Припомняме, че предходната седмица военният министър Тодор Тагарев сподели в отговор на рецензиите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че експедирането на техника не е елементарен развой. По думите му българската помощ за Украйна е на стойност 47 милиона евро като ще има инова военна помощ от страната ни за Киев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР