Български юристи изложиха в Комисията по петиции на Европейския парламент

...
Български юристи изложиха в Комисията по петиции на Европейския парламент
Коментари Харесай

В ЕП изложиха примери за злоупотреби от банки и ЧСИ у нас

Български адвокати изложиха в Комисията по петиции на Европейския парламент в Брюксел случаи на корист с монополно държание на банки и частни правосъдни реализатори в България при лишаване на недвижимо имущество на жители и желаеха дейности на европейско ниво за битка с тези практики, съобщи БНР.

Парадоксален случай, в който при разглеждане на сходно дело взе участие и съдия-кредитополучател от банката, завела желае, показа юрист Владислав Янев:

" Дело във Варненския апелативен съд, по което българският жител Валентин Димов беше притиснат от банката да заплаща недължими високи лихви и разходи, бе защитаван от сътрудника Николов. Най-важният арбитър – съдията-докладчик Николина Дамянова, се оказва, че била кредитополучател на същата банка. Осуетяват отбраната на сътрудника Николов в правосъдната зала, фалшифицират правосъдния протокол, след което същата арбитър подава донос против него в Адвокатската колегия-Варна, по което беше формирано дисциплинарно произвеждане против сътрудника Николов и той беше наказан на отнемане от адвокатски права за това, че самоуверено защитавал правата на български жители в правосъдна зала. С следващо решение на Висшия дисциплинарен съд тази присъда беше доказана и сътрудника Николов и досега не може да практикува, макар че му е изминал срокът на наказването, тъй като нелегално не се вписва ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР