Български военни медици посрещат Деня на независимостта на България на

...
Български военни медици посрещат Деня на независимостта на България на
Коментари Харесай

Български военни медици посрещат празника на мисии в 3 континента

Български военни медици посрещат Деня на независимостта на България на пост зад граница.

Вярна на традициите от 1904 година, когато е първата филантропична задача в историята и на родното опазване на здравето, и на българската армия с изпращането на екип в Манджурия, Военномедицинска академия (ВМА) годишно взе участие в разнообразни задачи по света.

В момента имаме 7 души, които извършват задачи на три континента - в Мали (Африка), в Афганистан (Азия) и в Босна и Херцеговина (Европа), разяснява началникът на ВМА и основен доктор на Българската войска генeрал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

С положителната си професионална подготовка и висок дух , българските военномедицински екипи извоюваха престиж на съществени интернационалните сътрудници при осъществяване на другите интервенции. По този метод ВМА издига освен интернационалния престиж на Българската войска и на страната, само че и с насъбрания си опит подсигурява сигурността на популацията.

Нашата работа слага все по-тежки провокации пред нас . Затова и задачата ни е да построяваме мощни, волеви и устойчиви офицери, които да останат непоклатими пред тестванията и да вземат бързо и вярно решение, акцентира още генерал-майор Мутафчийски.

В рамките на образованието у военните медици се образуват качества и умения, които се ценят високо и в цивилния живот - организираност, акуратност, дисциплина, екипност, водачество.

За последните 20 години близо 1000 военни лекари и сестри застават на първа линия в разнообразни интернационалните интервенции на НАТО и Европейския съюз, а също и в помощ на цивилното население при естествени бедствия, индустриални повреди, терористични актове и други.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР