“Български възход ще участва в разговори с ГЕРБ за съставяне

...
“Български възход ще участва в разговори с ГЕРБ за съставяне
Коментари Харесай

Стефан Янев ще участва в разговори с ГЕРБ за съставяне на правителство

“Български напредък ” ще взе участие в диалози с ГЕРБ за сформиране на държавно управление. Това сподели водачът на партията Стефан Янев в изявление пред в сряда. Формацията на Янев е първата, която заяви, че ще се отзове на поканата на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко обединенията в 48-ото Народно заседание да излъчат контактни групи без присъединяване на партийни водачи, които да договорят общи цели във връзка с позицията на България по отношение на Русия и войната в Украйна, влизането на България в еврозоната и правосъдната промяна.

Всички партии партии без “Български напредък ” към този момент за това предложение.

Стефан Янев сподели, че партията му е подготвена да води диалози за сформиране на кабинет с всички партии в Народното събрание.

“Смисълът на политиката е в разговора. Предложението от ГЕРБ за основаването на така наречен политически ръб, който да е надпартиен, е положително и ще изпратим наши представители ”, сподели Янев. Той посочи, че би взел участие и в съдружно държавно управление, само че не непременно.

Стефан Янев беше длъжностен министър председател два пъти през 2021 година в назначени от Румен Радев държавни управления. Той стана боен министър в съдружното държавно управление на Кирил Петков, само че беше отхвърлен от поста откакто отхвърли да назова войната в Украйна “война ”.

В сряда пред бТВ Янев сподели, че би взел участие и в коалиция, която желае България да изпрати оръжие на Украйна. Подкрепата за Украйна е едно от изискванията на ГЕРБ.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР