Български възход са готови да получат третия мандат за съставяне

...
Български възход са готови да получат третия мандат за съставяне
Коментари Харесай

Стефан Янев залага на обединение и примирение

" Български напредък " са подготвени да получат третия мандат за сформиране на държавно управление, като залагат на " обединяване " и " примирие " сред партиите в Народното събрание. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание ръководителят на партията Стефан Янев.

" Както и другите партии, по този начин и ние от " Български напредък " сме подготвени, в случай че решението на президента е такова и ще създадем всичко допустимо да проведем нужните диалози и да търсим единодушие по избраните тематики, които към този момент се обрисуват. И да създадем вероятното България да има постоянно държавно управление, което да е освен в положение да взема решение пробеми, а в вероятност да води страната напред ", изрази подготвеност партийният водач.

Янев отхвърли да разяснява в конкретика върху какви съществени цели ще се гради възможна бъдеща властова конструкция, излъчена от партията му, само че изрази поддръжка към главните точки в програмата, към този момент препоръчана от Политическа партия и надградена от Демократична България - влизането в Шенген и еврозоната, както и помощ за хората и бизнеса. Освен това - в дълготраен проект следвало да има решителни дейности за битка с демографската рецесия.

" Не знам какво визирате под сделка. Известно примирие би трябвало да има от всички. Защото ключът не е в една или две партии, ключът е във всички да намерим този звук. И на примирие, и на единодушие по тематики ", даде и рецепта по какъв начин да се стигне до сполучлив излаз от политическия цайтнот Стефан Янев.

И преповтори изказваната неедкоратно теза - предстоящ кабинет би трябвало да се базира на ясно съглашение, от което да е ясно кой носи отговорност.
анкета
Къде да отиде третият мандат?
Движение за права и свободи Възраждане Българска социалистическа партия Демократична България Български напредък
Движение за права и свободи

Възраждане

Българска социалистическа партия

Демократична България

Български напредък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР