Български възход и ВМРО няма да участват с общи кандидатдепутатски

...
Български възход и ВМРО няма да участват с общи кандидатдепутатски
Коментари Харесай

ВМРО се отказа от общи листи с "Български възход" за вота на 2 април

Български напредък " и Вътрешна македонска революционна организация няма да вземат участие с общи кандидатдепутатски листи на предварителните избори на 2 април. Причината е, че по време на извършените срещи сред представители на двете обединения, на процедура не се е стигнало до никаква конкретика за бъдещата предизборна платформа и целите, които следва да бъдат отстоявани в идващия парламент, оповестява пресцентърът на Вътрешна македонска революционна организация.
От началото на седмицата " Български напредък " организира срещи и диалози с цивилен организации и партии за явяване с общи листи на идния избор. Засега само от " Земеделски национален съюз " са удостоверили, че ще имат свои номинации в листите на партията.
От Вътрешна македонска революционна организация подлагат на критика групировката на Стефан Янев, че макар обществено оповестеното желание за издание на декларация с главните правила, на които " Български напредък " ще стъпи, такава по този начин и не се появила.

 " Български напредък " няма да прави коалиция, само че разисква общи листи с Вътрешна македонска революционна организация и други обединения

" Колебливи позиции получихме и по изложените водещи за нас тематики: демографска политика, битка със спекулата и инфлацията, национална сигурност и реализиране на нулева миграция, отстояване на историческата истина и правата на българите, като основа за позицията във връзка с районен съд Македония, циганизацията, развиване на нуклеарната енергетика и преразглеждането на " Зелената договорка " и други Липсата на каквато и да е позиция последните дни и по водещи за обществото тематики като казусът с незаконните мигранти, по тематиката с бъдещата на нуклеарната енергетика на България, претенции импийчмънт на президента и прочие от страна на щаба на ген. Янев, дадоха спомагателна тежест при вземането на решението за преустановяване на договарянията ", показват от партията.

Заради провалените договаряния от Вътрешна македонска революционна организация допълват, че следва Изпълнителният комитет да вземе дефинитивно решение за присъединяване на групировката в изборите на 02 април. Партията към този момент е записана в Централната изборна комисия за присъединяване във вота.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР