Български учители могат да бъдат назначавани за срок до 12

...
Български учители могат да бъдат назначавани за срок до 12
Коментари Харесай

Учителите в чужбина с 12-годишен мандат

Български учители могат да бъдат назначавани за период до 12 години като преподаватели в Европейски учебни заведения, реши държавното управление.

В системата на Европейските учебни заведения, които се намират в Белгия, Германия, Нидерландия, Люксембург, Италия и Испания, се образоват дружно деца от разнообразни националности, в това число от България. Сега в тях работят 20 учители, които преподават български език и литература на български възпитаници или образователни предмети на непознат език на възпитаници от други страни.

Към момента преподавателите се назначават за интервал от 9 години. С признатата от Министерския съвет смяна се дава опция този период да бъде продължен с още три години, вместо с една, както беше до момента.

С измененията се планува и опция преподаватели, чийто 12-годишен интервал на работа в Европейските учебни заведения е изминал, да бъдат назначени още веднъж. Това може да стане при изискване, че сред двата „ мандата “ са работили най-малко три години в системата на предучилищното и учебното обучение в България и са имали позитивна оценка в системата на Европейските учебни заведения.

С измененията срокът за назначение на българските учители се синхронизира със периодите, избрани с Правилника за назначение на щатен личен състав в системата на Европейските учебни заведения.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР