Български товарен кораб е бил нападнат в Арабско море в

...
Български товарен кораб е бил нападнат в Арабско море в
Коментари Харесай

Български кораб е нападнат и вероятно е пленен край Йемен

Български товарен транспортен съд е бил атакуван в Арабско море наоколо до йеменския остров Сокотра. Това оповестява " Ройтерс ", като се базира на информация от английската компания за морска сигурност " Амбри ".

Плавателният съд плава под малтийски байрак, само че е българска благосъстоятелност, и транспортира насипни товари. Към момента не се знае името му, както и какъв брой души са били на борда му.

По непотвърдена към този миг информация се твърди, че става дума за българския транспортен съд за насипни товари RUEN. Няколко профилирани издания за корабоплаване оповестяват, че координатите му съответстват с тези, показани от английската компания.

Междувременно има информация и за различен случай с рибарски транспортен съд под ирански байрак в същия регион.

Йеменските хути, които управляват столицата Сана и огромна част от крайбрежието на Червено море от 2014 година насам, атакуват кораби и изстрелват дронове и ракети против Израел от началото на войната в Газа преди повече от два месеца.

Преди седмици други кораби с българи на борда бяха отвлечени от бунтовниците, които сложиха политически условия, с цел да освободят плавателните съдове. Хутите упорстват военните дейности в Газа да бъдат прекъснати.

Очаквайте детайлности по-късно
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР