Български студенти и докторанти имат възможност да участват в обучение

...
Български студенти и докторанти имат възможност да участват в обучение
Коментари Харесай

Български студенти могат да участват в обучение на Европейската космическа агенция и НАСА

Български студенти и докторанти имат опция да вземат участие в образование „ Наблюдение на Земята от оптични и радарни датчици за екологични приложения с акцент върху земеделието “, проведено от Европейската галактическа Агенция /ЕКА/ и НАСА, в интервала от 20 до 24 юни 2019 година Това разгласи заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова, която откри Първия хекатон по европейската стратегия за наблюдаване на Земята „ Коперник “, с присъединяване на над 60 младежи от цялата страна.

Инициативата София Коперник Хекатон има за цел да подтиква генерирането на нови бизнес хрумвания, основани на данни и услуги /Start-up, Scale-up, Technology Transfer & Innovation/, които да основат артикули, предопределени за крайни консуматори в региона на изключителните обстановки, мониторинга на морската среда и опазването на околната среда.

Заместник- министърът на стопанската система уточни, че посредством сполучливото съдействие с ЕКА и сходни начинания се работи за увеличение на капацитета за развиване на българските иноватори и компании и възстановяване вероятностите за вложения в галактическия бранш на България. По думите й все още регистрираните резултати от извършените четири тръжни процедури на ЕКА за набиране на планови оферти от България, демонстрират по–активно присъединяване в процедурите на университетските организации по отношение на това на бизнеса. “Съотношението е 71% университетски среди по отношение на 29% промишленост, само че позитивен е фактът, че следим повишение на интензивността на бизнес присъединяване по отношение на предходните данни “, посочи тя.

Икономическият заместник- министър акцентира, че Европейската галактическа промишленост е мощна и конкурентоспособна и основава работни места и бизнес благоприятни условия за бизнесмените. Иванова съобщи, че галактическите данни предоставяни от спътниците на „ Коперник “, могат да бъдат употребявани от необятен кръг крайни консуматори, като държавните управляващи, откриватели, бизнесмени и организации в разнообразни области, както и елементарните жители.

Sofia Copernicus Hackathon се организира в интервала 19-21.04.2019 година на територията на Технически университет в София и се провежда от Офисът за трансфер на аеро-космически технологии “РИСК-СПЕЙС-ТРАНСФЕР “ (RST-TTO) към Българска академия на науките, под патронажа на Министерство на стопанската система, с главен сътрудник Център за върхови достижения „ Университети за просвета, информатика и технологии в е-общество “ /УНИТе/.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР