Български студент трябва да плати 1100 лева неустойка, въпреки че

...
Български студент трябва да плати 1100 лева неустойка, въпреки че
Коментари Харесай

Студент, отказал се от бригада в САЩ, трябва да плати неустойка от 1100 лв.

Български студент би трябвало да заплати 1100 лв. наказателна клауза, макар че няма да пътува на бригада в Съединени американски щати това лято, споделя бТВ.

За да замине, Иво Чолаков се свързва с агенция-посредник. Заради пандемията обаче уговореният американски шеф няма да работи.

„ Според нас има възможност да затворят границите или преди да заминем, или откакто сме там. Най-вероятно може да не се върнем “, споделя студентът.
Агенцията му предлага анекс, в който се плануват неустойки за разнообразни обстановки, свързани с пандемията. Той обаче не го подписва. Въпреки това компанията възнамерява да задържи 1100 от към този момент импортираните 3000 лева

„ Пандемия – тази дума не беше позната и я няма на никое място включена в контракта. Така и ние не сме предполагали, че може някаква такава причина да изникне и той да не замине “, споделя майката на Иво.

„ На 18 май господин Чолаков е подал в наш офис предпочитание за едностранно преустановяване на присъединяване си в програмата, което е подбудено от неговото персонално предпочитание да не пътува за Съединени американски щати, а не от съществуването на справедлива неспособност или непреодолима мощ присъединяване в Програмата да бъде осъществено “, се чете в позицията на компанията.

„ Момчето е сключило контракт с въпросната компания преди да се случи тази непреоделима мощ, каквато съставлява пандемията от ковид, заради което момчето към този момент може да приключи въпросния контракт без да е длъжно да заплаща наказателна клауза за него “, изяснява юрист Николина Митова.

Посолството на Съединени американски щати с значимо изказване по отношение на COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР