Български стартъпи ще може да използват технологии на ЦЕРН за

...
Български стартъпи ще може да използват технологии на ЦЕРН за
Коментари Харесай

Български компании ще могат да използват технологии на ЦЕРН

Български стартъпи ще може да употребяват технологии на ЦЕРН за развиване на бизнес хрумвания. Това става с помощта на съдействието на Европейската организация за нуклеарни проучвания и взаимния бизнес развъдник на София Тех Парк.

Как откритията на ЦЕРН могат за влязат в бизнеса, а и от там да стигнат до хората - това е задачата на програмата, Както изяснява Аш Рави от предприемаческия отдел на ЦЕРН.

" Искаме да помогнем в тези стадии на развиването развитието на бизнесите, финансирането и дистрибуцията на продукта. Защото ние можем да го купим, в случай че ни хареса. Искаме да вземат нашето познание и да го трансфорат в технология, за която ние не сме се сетили да го използван. Ако попитате нашите учени: „ Къде са ви приложенията на вашите познания? ", ние просто няма да можем да отговорим. Ако вие развивате някаква нова технология и не знаете по какъв начин работят свръхпроводниците или на равнище квантовата физика, ще намерим подобаващия за вас специалист, с цел да ви го изясни ".

Одобрените бизнес планове ще получат съвещания в разнообразни области, образование, както и финансиране до 40 000 евро, споделя Васил Караиванов от София Тех Парк.

" Технологиите са над 500 - има най-различни технологии - за обработка на данни, за премерване на разнообразни типове лъчи, в действителност с такива технологии може да се вършат нови апарати за проучване, скенер, лечени с протони, с неутрони, с електрони, задачата ни е също да притеглим спомагателни фондове за рисков капитал ".

Онлайн формулярът е кандидатстването е към този момент разполагаем. Кандидатите могат да заявят предпочитание да употребяват съответна технология на ЦЕРН или да насочат питане за съществуване на разработка на международната лаборатория, която би помогнала на развиването на техния план. Фирмите би трябвало да бъдат регистрирани не по-късно от 5 години преди датата на кандидатстване.

Източник:БНР

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР