Български спасителни екипи се включиха в практическо учение за действие

...
Български спасителни екипи се включиха в практическо учение за действие
Коментари Харесай

Техника и спасители от България се включват в мащабно учение в Румъния

Български избавителни екипи се включиха в практическо обучение за деяние при тежко земетресение в Румъния. Специализираният модул за реакция и помощ при бедствия мина през днешния ден през Русе на път за северната ни съседка.

Русе

Според сюжета, мощно земетресение във Вранча с магнитуд 7,5 по Рихтер е разрушило стотици здания в Букурещ, където са починали над 400 души, хиляди са затрупани, незнаен брой не са открити и се търсят.

По механизма за гражданска отбрана в Европейски Съюз в националния център се е получило искане от Румъния с молба за подпомагане. Късно през нощта е мобилизиран модулът, включват 40 души с 8 машини от разнообразни градове в страната, които потеглят за северната ни съседка.
основен комисар Николай Николов, шеф на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”: Това са хора, готвени авансово за сходен жанр задачи. Оборудвани са със съответните уреди, в това число за търсене на затрупани хора – видео уреди, аудио уреди, отчитащи пулса на сърце и топлинни знаци. Изразявайки взаимност с нашите сътрудници, недай си Боже, че сходна обстановка стане в Бълагрия, ние ще разчитаме на тази взаимопомощ от прилежащи страни. С всички прилежащи страни имаме съглашения, а с две сме в стадий на завършване на сходни съглашения за взаимопомощ при тежки бедствени обстановки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР