Български сноубордист може да стане първият в света, който успешно

...
Български сноубордист може да стане първият в света, който успешно
Коментари Харесай

Българин търси спонсори, за да спусне със сноуборд от Шиша Пангма

Български сноубордист може да стане първият в света, който сполучливо ще се спусне по Шиша Пангма със сноуборд. Владимир Павлов е един от одобрените ни сноубордисти с 20-годишно минало в рисковия спорт. Спускал се е от над 7000 метра височина със сноуборда си в Киргизстан.

„ Планът е да потегли в края на август и да хвана есенния катерачен прозорец. Септември е климатизацията и в края на месеца офанзива на върха. Това не е правено до момента със сноуборд. Ако имам триумф, това ще е прецедент”, описа Владимир Павлов пред Нова телевизия.

„ Ще са ми нужни сред 15 и 20 000 евро. В момента съм в търсене на спонсорство. Могат да се създадат и дарения за тази кауза”, разясни той.

Въпреки нещастието с Боян Петров, няма забрани това да се случи. Сноубордистът ни също ще бъде без кислородна маска, тъй като желае да тества тялото, духа и психическите си благоприятни условия.

През 2016 година Владимир Павлов спуска със сноуборд най-високия връх на Иран и Близкия Изток (Дамаванд, 5671 м). Миналата година подвигът му беше връх Ленин в Памир, който е висок 7134 м.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР