Български шофьор на ТИР е оцелял по чудо при срутването

...
Български шофьор на ТИР е оцелял по чудо при срутването
Коментари Харесай

Български тираджия оцелял по чудо в Генуа, паднал с камиона си, а след това започнал да помага на спасителите /снимки/

Български водач на ТИР е оживял по знамение при сриването на моста в Генуа. Камионът му е паднал в отворилата се пропаст след сриването на виадукта на автомагистрала А-10, само че останал жив, твърди Genova Today.
Същото се е случило и с още един камионджия – хърватин. Веднага след случая двамата водачи оставили транспортните си средства и почнали да оказват помощ на спасителите, добавя изданието, съгласно което жертвите на сриването към този момент са минимум 35, а също така има и тежко ранени.
Още един водач на ТИР е извадил шанс, като е заковал камиона си броени метри преди мястото, където се е срутил моста.
Както към този момент е известно през днешния ден огромен мост, част от автомагистралата, която свързва Италия с Франция се срути в Генуа. Според Genova Today под отломките са затрупани към 35 автомобила, като към момента има хора в тях, в това число и малко момиче, което още не е извадено.
Министерството на външните работи към този момент осведоми, че още не са известни самоличностите на потърпевшите, поради което не е ясно дали има българи измежду тях. Посочи и телефоните на консулството в Милано, на които може да се получава информация. Те са: +39 028 49 42 941; - +39 933 37 82 60 43 (в извънработно време).
В коментар за "Нова телевизия " генералният консул Росен Руфев разгласи, че към този момент е постъпил единствено един сигнал.
"Има единствено един сигнал, подаден от България, за българка, която живее и работи в региона на Генуа. Правим инспекция на този сигнал. Още нямаме информация дали е потърпевша, нека да не е по този начин.
Не разполагаме с информация за потърпевши българи, не изключваме да има, само че се надяваме да няма. Поддържаме директни връзки с лечебни заведения и локалните структури, които имат отношение към случая. Трагедията е огромна, случва се 10 дни след случая в Болоня ", сподели Руфев.
И по неговите думи починалите са над 35, като има и 20 ранени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР