Български семейства в Норвегия готвят протести срещу местните служби за

...
Български семейства в Норвегия готвят протести срещу местните служби за
Коментари Харесай

Български семейства, пострадали от норвежката Берневерн, готвят протест

Български фамилии в Норвегия готвят митинги против локалните служби за протекция на детето. Днес сънародниците ни, които са наранени от норвежката организация Барневерн, се сплотиха в София.
За първи път проговаря обществената работа в Норвегия – за какво лишават децата на български фамилии? Очакваме вашите въпроси и мнения по тематиките в предаването
И учителят Димитър Желев , който преподава изкуства в Норвегия, е проверяван от Барневерн. Пред bTV той описа, че поради недоволство фамилията му минава през курс за образование за положителни родители.
Българи, наранени от норвежката организация Барневерн, се срещат От външното ни министерство оповестиха, че представители на български и норвежки институции са провели двустранни съвещания
Днес и други наши сънародници се срещнаха, с цел да опишат историите си и да разменят препоръки. Надежда, която 7 години е живяла в Норвегия, съумява да се завърне в родината си с двете си деца. След като съседи ги заплашили с Барневерн поради неуредени финансови връзки.

А Цветелина Уланд чака януари 2019 година, с цел да може да види децата си. Наесен сънародниците ни са подготвени и на митинги пред норвежките служби за протекция на детето.
С вяра да види децата си: Цветелина Уланд потегли към Норвегия Обнадеждена съм, благодаря за бързата реакция на институциите в България, сподели майката
Представители на българските и норвежките институции към този момент обсъждаха по какъв начин да се получава повече информация по съответни случаи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР