Български съдии ще дебютират като ВАР-екип на мач на национални

...
Български съдии ще дебютират като ВАР-екип на мач на национални
Коментари Харесай

Български ВАР-екип дебютира в мачове на национални отбори тази вечер

Български съдии ще дебютират като ВАР-екип на мач на национални тимове през днешния ден. Ивайло Стоянов и Иво Колев ще бъдат надлежно основен ВАР и асистент-ВАР на мача Босна и Херцеговина - Финландия от Лигата на Нациите довечера.

До момента Ивайло Стоянов е бил видео-асистент арбитър само на мачове от клубните шампионати, само че не и на национални тимове и то в формален мач на УЕФА. Срещата е историческа и заради обстоятелството, че Иво Колев пък ще бъде помощник на Стоянов в стаята за видеоповторенията.

Иначе цялата съдийска бригада на мача от група В3 на Лигата на Нациите е българска. Главен арбитър е топарбитърът Георги Кабаков, а помощници с флаговете на линиите ще бъдат Мартин Маргаритов и Диян Вълков, които всекидневно са с Кабаков в Европа. Това е и първото предопределение на български арбитри за четирите кръга в шампионата на УЕФА този юни.

Срещата има необикновен заряд, защото се срещат първия и втория във краткотрайното класиране. Босненците са отпред с 5 точки, а Финландия е след тях с 4.
 Хърватия победи Франция,
Хърватия победи Франция, " петлите " последни в каре от Лигата

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР